HondenschoolElke hondenkwispel vertelt een verhaal

Een hond die uitvalt naar andere honden, wegduikt of ander ongewenst gedrag vertoont; voor iedereen betekent dit stress, zowel voor mens als dier. Tegenwoordig zijn er efficiënte trainingen voor honden en hun baasje om hier mee te leren omgaan, maar ook als je een leuke tijd met je hond wilt hebben zijn gehoorzaamheidstrainingen of hondensporten een leuke bezigheid.

Fabina heeft ruime ervaring met het trainen van (risico)honden en is inmiddels haar eigen hondenschool begonnen: Flexdogs. Bij de hondenschool van Fabina worden diverse lessen gegeven. “Gehoorzaamheid, maar ook treibball en hoopers staan op het programma, leuke activiteiten voor honden van elke leeftijd. En of je hond klein of groot is, ze kunnen allemaal mee doen. Het gaat om leuke dingen samen met je hond doen, quality time en vooral je hond leren begrijpen. Bij welke activiteit het ook is; als jij snapt wat de kwispel van je hond betekent wordt jullie band zoveel sterker!”

Voor honden die (nog) niet in een groep kunnen meetrainen zijn er individuele trainingen. Fabina werkt met de BAT-methode. Dit staat voor Behavior Adjustment Training, een succesvolle methode om honden te helpen die moeite hebben met bijvoorbeeld onbekende honden of personen. “Ik begin bij een nieuwe klant altijd met een intake. Dan weet ik wie ik voor me heb en hoe de hond reageert. Vervolgens beginnen we met één-op-één-trainingen. Door individueel te werken heeft de hond (en ook de baas) minimale afleiding. Veiligheid is alles. De hond leert op de baas te letten in plaats van op strak gespannen lijnen, honden die er in de verte aankomen en fietsers die voorbij racen. Bij alle trainingen staat beloning voorop en wordt er zo min mogelijk gecorrigeerd.” Wil je ook trainen met je hond, dan kun je op elk moment instromen. Wil je weten of Fabina ook voor jou en jouw hond iets kan betekenen, neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden. Wilt u komen voor een Proefles? Schrijf u dan in via het contactformulier.